Książka Konopie w kuchni Smilling Spoon opisuję konopie siewne jako zdrowe, mające doskonałe właściwości odżywcze i dlaczego nie trzeba się ich bać – taki obraz konopi siewnych stworzyła autorka tej bestsellerowej książki o konopiach. Jest to jeden z najlepszych na rynku publikacji pokazujących sposoby kulinarnego wykorzystania Cannabis Sativa L. Publikacja zawiera mnóstwo przepisów wegańskich i wegetariańskich, a także dokładnie wyjaśnia, dlaczego konopie siewne Cannabi sativa L. powinny być stałym produktem w kuchniach osób stawiających na zdrowe prozdrowotne odżywianie.
Rynek wydawniczy jest dosłownie zalany różnego rodzaju książkami kucharskimi i poradnikami, które mają jedną wspólną cechę: nie zawierają niczego odkrywczego i nudzą po przeczytaniu kilku akapitów. Z książką Konopie w kuchni Smilling Spoon jest zupełnie inaczej. Pewnie dlatego, że nie jest to zwykła książka kucharska, ale rzeczowy, bardzo interesujący przewodnik po właściwościach i kulinarnym zastosowaniu konopi siewnych.
Autorka książki o jedzeniu Smilling Spoon Małgorzata Szakuła prezentuje 25 świetnych przepisów na dania wegańskie i wegetariańskie, które są bardzo łatwe do przygotowania i zaskakują zarówno smakiem, jak i formą. Praktyczny format A5 pozwala sięgać do książki nawet w ferworze gotowania i wspierać się cennymi poradami.
Mocną stroną tej książki jest merytoryczny opis cech konopi z Cannabis Sativa L. Autorka wyraźnie podkreśla, że roślina ta nie wywołuje efektu odurzenia, dlatego kuchnia konopna może być stosowana praktycznie przez wszystkich.
Z książką Konopie w kuchni Smilling Spoon dowiesz się m.in., że nasiona konopi zawierają aż o 460% więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych niż tak wychwalane pod tym względem ryby. Poznasz też inne prozdrowotne właściwości i wreszcie wykorzystasz konopie w kuchni. Polecamy!