Mąka konopna marki GoodFoods to idealny sposób na wprowadzenie czegoś nowego do Twojej kuchni i zmianę tradycyjnego myślenia o gotowaniu. Ta w 100% naturalna mąka konopna jest rozwiązaniem problemów osób cierpiących na alergie pokarmowe, w tym na celiakię oraz różne dolegliwości trawienne. Pysznie smakuje, dostarcza organizmowi wielu cennych składników, a do tego daje dużo satysfakcji z jedzenia.
Mąka konopna GoodFoods jest produktem uzyskanym na drodze zmielenia odtłuszczonych ziaren konopi przemysłowych odmiany Cannabis Sativa L. - roślin w pełni legalnych w naszym kraju, znanych ze swoich korzystnych właściwości, będących bogatym źródłem cennych składników żywieniowych. Konopie pochodzą wyłącznie z certyfikowanych, kontrolowanych upraw, gdzie stosowane są ekologiczne metody – bez chemicznych środków ochrony i syntetycznych nawozów. Dzięki temu mąka z nasion konopi GoodFoods jest w pełni bezpieczna dla zdrowia, zachowuje się stabilnie podczas smażenia i nie wywołuje żadnych skutków ubocznych czy niepożądanych efektów..
Produkt jest bogaty w doskonale przyswajalne przez ludzki organizm białko konopne którego zawartość mieści się aż w 32% mąki. Poza tym znajdziemy w niej wiele składników mineralnych: kwasy Omega-3 i Omega-6, aminokwasy, żelazo, fosfor, cynk, magnez, witaminy z grupy E i B.
Mąka bezglutenowa z konopi jest idealnym substytutem mąki pszennej. Wbrew różnym głosom produkt ten doskonale nadaje się do przyrządzania większości popularnych potraw, dlatego możesz go używać w swojej kuchni i zaskoczyć rodzinę oraz znajomych, przy okazji dbając o ich zdrowie. Dodajmy, że ta mąka konopna ma charakterystyczny orzechowy smak i zapach.
Celem goodFoods jest stworzenie alternatywy dla masowej produkcji wysoko przetworzonej żywności, powszechnie dostępnej na Polskim rynku. Przykładają duża wagę do tego, skąd pochodzą ich surowce i w jakich warunkach zostały wychodowane. Używają składników wyłącznie pochodzenia naturalnego, rosnących dziko lub uprawianych tradycyjnymi metodami w małych gospodarstwach.
Do produkcji wyrobów używają wyłącznie tradycyjnych metod. Każdy produkt tworzony jest z pasją i dbałością o najdrobniejsze szczegóły. Podczas całego cyklu produkcji, od uprawy surowców po przetwórstwo i pakowanie gotowych produktów, stawiają przede wszystkim na czynnik ludzki. To właśnie dzięki ludzkiej pracy, opartej na doświadczeniu, pasji, zamiłowania do otaczającej przyrody, a czasem także i intuicji, tworzą najwyższej jakość ręcznie robione produkty.
Dbając o środowisko naturalne i lokalną społeczność, tworzą najwyższej jakości produkty, ze starannie wyselekcjonowanych składników. Dążą do tego, by używać wyłącznie składników ze sprawdzonego pochodzenia, wyhodowanych bezpośrednio przez nich bądź zaprzyjaźnionych rolników. Wybierają małe gospodarstwa, które uprawiają zioła, owoce i warzywa bez użycia szkodliwych środków ochrony roślin, położone z dala od dużego przemysłu.
Dla zachowania naturalnych właściwości owoców, ziół, warzyw i innych produktów których używają, starają się przetwarzać je w jak najprostszy, najmniej inwazyjny dla zawartych w nich składników, sposób. Produkują żywność nisko przetworzoną, która oprócz podstawowego zadania jakim jest dostarczenie organizmowi niezbędnych witamin i minerałów do prawidłowego funkcjonowania, poprawia samopoczucie, zwiększa odporność a nawet leczy.